De lage Kempen

Een zwemfeest met subtropische allures

Verwarmd openluchtzwembad met spectaculaire glijbaan

Het verwarmde openluchtzwembad is het paradepaardje van Vakantiecentrum De Lage Kempen. Dit zwembad met sub-tropische look is het mooiste openluchtzwembad van Belgisch-Limburg. De mooie omkadering, de diverse niveaus en zelfs de unieke "Lazy River" creëren een zuiderse sfeer.

De afmetingen van het zwembad zijn enorm: 33 meter lang en 15 meter breed. Helemaal spannend is de spectaculaire glijbaan, waar kinderen verzot op zijn. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat zoeven ze het water in met een grote plons. Ook de stroomversnelling is helemaal top.

Het zwembad is dagelijks geopend van half mei tot begin september. Zonnepanelen geven het water in de zomermaanden een gemiddelde temperatuur van 24° C. In het voor- en naseizoen wordt gemakkelijk 18° C. bereikt.

Verblijf je niet in De Lage Kempen, maar wil je ook zo'n frisse duik nemen? Dan vragen we een kleine toegangsprijs:

  • 2 jaar en ouder: € 5,00 per persoon
  • 1 jaar en jonger: gratis

Lago Pelt

Uren waterpret in het gezelligste zwemparadijs van Limburg!

LAGO Pelt Dommelslag is zoveel meer dan enkel een zwembad! 

Zij bieden een unieke beleving voor jong en oud! Laat je verrassen door het zinnenprikkelende aanbod: Kom zwemmen, plonzen, spelen, roetsjen, duiken en nog veel meer!

Kom tot rust in de wellness

De wellness, die gescheiden is van het zwemparadijs en enkel toegankelijk is vanaf 16 jaar, vormt de uitgelezen plek om helemaal te ontspannen na een drukke dag of week!

 

Sportoase be-MINE

Duikcentrum Todi

Waterpret à volonté en tot rust komen in de welness.

Hier zwem en speel je in een unieke omgeving, want het zwembad bevindt zich naast en rond de majestueuze koeltorens. Dit project was een Publiek-Private Samenwerking tussen de stad Beringen en de firma Sportoase. ‘Mijn Zwemparadijs’ heeft een buitenbad met lig- en speelweide en verschillende binnenbaden. Indoor vind je een 25-meter bad, een instructiebad, een peuter- en kleuterbad, een recreatiebad met glijbanen en een wellness zone met 4 sauna’s. Dus zin in avontuur, of eerder nood aan rust en ontspanning? Of wil je het water induiken, maar mis je de nodige zwemervaring? Bij Sportoase Mijn Zwemparadijs is er voor elk wat wils!

The Ultimate Diving Experience

Unieke duikbeleving

Indoorduikcentrum TODI is één van de paradepaardjes van de recreatieve component op be-MINE. Dit unieke concept van duikbeleving omvat een overdekt en verwarmd duikbassin met een doormeter van 36 meter, een diepte van 10 meter en 6.200.000 liter water. De fauna staat hier centraal met in totaal 1.500 kleurrijke, tropische zoetwatervissen.

Duiken voor iedereen

TODI wilt inspelen op de toenemende vraag naar authentieke vrijetijdsbeleving die het hele jaar door open is. Je kan hier duiken, snorkelen en onderwater wandelen met een duikhelm. En dat allemaal in optimale en veilige omstandigheden. TODI biedt ook opleidingen aan, zowel voor starters als voor gevorderden. Als bezoeker kom je langs een buitentrap in het gebouw terecht, en kijk je via grote ramen binnen in het duikbassin. Wie verder naar boven gaat, komt op het platform rond het duikbassin terecht. Daar gaan duikers en snorkelaars te water.