Hondenregels

 

Honden zijn toegelaten in Vakantiewoning Het klein Hemelrijk.

Wel zijn er enkele huisregels hierover, om het iedereen aangenaam te maken.

SCHOONMAAK

Honden zijn meer dan welkom en tevens gratis toegelaten. Max. 5 honden.  Wij hebben namelijk zelf 4 honden. Van klein tot 1  middelmatig. Dus voor zulk een samenstelling is er geen enkel probleem. Maar als er de vraag komt of je welkom bent met 4 grote, dan begrijp je dat we dit niet kunnen toestaan. Daar is de ruimte in de chalet simpelweg niet groot genoeg voor. Daarom vragen wij op voorhand welke rassen U mee brengt naar ons houten huisje. Mogen wij wel vragen om de woning netjes achter te laten. Bezemschoon, en de zetels en muren moddervrij en vlekvrij.

LIVING

De honden mogen in de zetels. Gebruik hiervoor je eigen meegebrachte plaids. Zorg ervoor dat de zetels bedekt zijn, en ze na jouw verblijf in dezelfde staat en netjes achterblijven.

Eet-en drinkbakken zijn voorradig(4 stuks van klein naar middelgroot), en we verwachten deze proper en netjes terug op hun plaats in de keuken in de kast.

SLAAPKAMERS

De hond mag mee  in de slaapkamers maar liefst niet op het bed. Als je met de hond komt breng je u eigen donsdeken mee. 

 

BADKAMER

Het is verboden om grotere honden te wassen in de douche. Pootjes afspoelen kan buiten aan de tuinslang(winterperiode is het buitenkraantje afgesloten). We rekenen op iedereen zijn gezond verstand, en zo te zorgen dan de gasten na U ook een mooie douche kan terug vinden. Kleinere hondjes zal het probleem niet zijn hierin. We voorzien hiervoor een matje voor in de douche te leggen.

TUIN

De honden mogen hun behoefte doen in de tuin. Wij vragen aan de baasjes om hierop alert te zijn en ALLES op te ruimen voor het vertrek dit kan in de vuilnisbak buiten worden gedaan.  Wanneer wij echter merken dat deze opkuis achterwegen is gelaten, zijn wij genoodzaakt om een kost van 15,00 Euro aan te rekenen. Honden worden ook nooit alleen in de tuin achter gelaten. 

Ieder kent zijn hond(en)

We hopen ook dat elke hondenbezitter zelf kan inschatten of hij/zij zijn dier even alleen kan achter laten in de chalet of niet. Dus dat de hond geen lawaai gaat maken en zeker niets stuk gaat maken. Het is zeker niet de bedoeling dat men zijn huisdier langere tijd gaat alleen laten in het huisje. Het is een vakantiehuisje bedoeld om de hondenliefhebber samen met zijn hond te laten genieten van enkele dagen er op uit, of zelfs een mooie langere vakantie ervan te maken. Wij zijn zelf hondenvrienden en zullen het niet aanvaarden dat de vierpotige huisvriend langere tijd wordt alleen gelaten als het zichtbaar te merken is dat de hond dit niet gewoon is.

Even naar de winkel kan natuurlijk geen kwaad als men zijn hond erin kan vertrouwen, maar dit betekend niet een hele dag op uitstap, en de hond in de chalet achter te laten !!!

LOOPSHEID

Het is verplicht om tijdens de loopsheidsperiode de hond een broekje aan te doen en bij ongelukjes de bloedsporen te verwijderen. Als dit niet te verwijderen is wordt dit gemeld en gekeken naar een oplossing.

WANDELEN

Zorg ervoor dat je honden buiten de tuin aan de leiband zijn, en in het bos opletten dat ze niet achter het wild aangaan als je ze loslaat.

SCHADE

Gelieve eventuele schade steeds zo vlug mogelijk te melden. Wij zoeken steeds naar de beste oplossing voor beide partijen.