Maasmechelen

"Maasmechelen Village is een gezellige shopbestemming met meer dan 100 designer boetieks, gelegen in een rustige omgeving. Hier shop je zonder zorgen met heel het gezin en kan je ook genieten van heerlijke gerechten in de restaurants. Ze zijn iedere dag geopend van 11u tot 18u, ook op zondagen!

Genk

Als je gaat shoppen in Genk, draag je best niet je hoogste stiletto's. Met maar liefst 400 winkels en 60.000 m² winkelpret is Genk een heerlijke Limburgse shoppingstad. En als het weer even tegenzit, bezoek je toch gewoon één van de drie overdekte shoppingcentra.

Shopping 1 is trouwens legendarisch: het is het allereerste indoor shoppingcentrum van België, al in 1968 opende het complex zijn deuren. Ook als de zon schijnt, is het de moeite om hier de sfeer even op te snuiven. Dit winkelcentrum werd trouwens in een nieuw jasje gestoken met een uitbreiding van tal van nieuwe winkels. Nog meer winkelkriebels? In Shopping 2, Shopping 3 of in de winkelstraten tussen de Grote Markt en het stadhuis vind je vast iets naar je zin.

Hasselt

In de stad Hasselt kun je je prima vermaken met een dagje winkelen. In de grote winkelstraten Koning Albertstraat en Demerstraat zijn vooral de grote winkelketens te vinden. Ook aan de Sint-Josefsstraat zijn bekende winkels zoals ICI Paris en de Mediamarkt te vinden waaronder tevens een grote parkeergarage gelegen is. Voor wat meer sfeer en kleine boetiekjes moet je zeker eens een bezoek brengen aan het Kadettesteegje, Hemelrijk en de Kapelstraat. Voor de echte Hasseltse speculaas kun je terecht bij de Demerstraat nummer 57 bij bakkerij dePaifve. En wanneer je even bij wilt komen kun je terecht op één van de vele al dan niet overdekte terrassen van Hasselt.

Lommel

Lommel is dé winkelstad van Noord-Limburg. De Kerkstraat is een paradijs voor voetgangers en fietsers. De gevels opgetrokken met dezelfde materialen creëren een gezellig pleingevoel. Groendetails, kunst en zitelementen brengen verwoede winkelwandelaars tot rust. De Kerkstraat serveert bovendien extra comfort zoals gratis Wifi en gratis kort en lang parkeren. Kortom: een ideale biotoop voor een namiddagje shopplezier. Bovendien kun je zelfs op zondag shoppen in Lommel. De grotere winkels op winkelcomplex De Singel, net buiten de Ringlaan, lokken gigantisch veel kooplustigen.